MLECNI KRUH SA MASLACEM! OVO NIJE KRUH KOJEG CETE SPREMATI SVAKOG DANA, OVO JE KRUH ZA UZIVANJE…




PRekrasan recept za mlecni kruh kojeg sam nasla na internetu. Najpre sam bila odusevljena izgledom, te linije preko kore su me odusevile, a onda ukus…mmmmm…fantazija, savrsenstvo…
SASTOJCI
700 gr. ostro belo brasno
300 gr. meko belo brasno
2 zlice secer
1 zlica soli
30 gr. svez kvasac
2 zumanjca

 
80 gr. otopljen maslac
650 ml hladno mleko
jaje za premazivanje

PRIPREMA
Prenosim vam originalni recept, plus moje izmene:
1.
Izmiksajte sve sastojke sem maslaca oko 5 min. i postepeno povecavajte brzinu miksanja postepeno dodajuci otopljeni maslac. (ja sam ovu fazu izradila rukom posto nemam pogodni mikser za testo) Mesite dok se testo ne pocne odvajati od posude i bude elasticno i glatko.
2.
Ostavite ga u posudu oko 60 min. pa ga premesite malo na nabrasnjenu povrsinu i opet ga ostavite 30 min. na toplom.
3.
Testo podelite na 6 loptica i opet ih ostavite da se dignu, oko 30 min.
4.

 
Svaku lopticu razvijte ovalno i zavijte kao rolat . Naredite ih po 3 u plehu . E sad, zato sto treba opet da stoje 1 sat da se udvostruce, jedan pleh sa 3 hlepcica stavite u frizider, da se zabavi proces, te ga izvadite posle pola sata… Pecnicu ukljucite na 180 C.
5.
Kada je prosao 1 sat, hlepcice koje su stajali na toplom, premazite jajetom i zasecite 5 rezova po duzini. Ja sam najpre obelezila rezacem za picu, pa onda zasekla ostrim nozem. Jedan rez po sredinu i po dva sa strane.
6.
Stavite hlepcice da se peku dok ne dobiju finu rumenu boju (oko 20, 25 min)
Slika , 2 , 3
Posluživanje
Ovaj sam kruh pravila po prvi put ali mi se veoma dopao, posebno mojima doma. Veoma je slatkog ukusa, i pogodan za razne kombinacije i slane i slatke. Ne roni se i moze se preseci milimetarsko tanko parce .
Da napomenem, ja nisam imala ostro brasno, pa sam umjesto njega stavila brasno tip 500.

http://www.coolinarika.com/

Постави коментар