POLPETE OD TIKVICA PLUS SPECIJALNI UMAK




SASTOJCI
    Polpete
    1kg tikvica
    1 luk / srednje velicine
    1 cesanj cesnjaka
    100 grama krusnih mrvica
    150 grama ribanog sira gaude
    2 jaja

 
    sjeckanog persina
    soli, papra, mediteranska mjesavina zacina

    Dip od kiselog vrhnja
    1 kiselo vrhnje
    3-4 zlice majoneze / ili po ukusu
    1 cesanj cesnjaka
    soli, papra

PRIPREMA
    Polpete

 
    1.
    Tikvice naribati, nasoliti i pustiti oko pola sata da odstoje. Ocijediti ih rukama koliko vise mozete.

      2.
    Sitno sjeckani luk prodinstati na malo ulja, na kraju dodati sitno sjeckani cesnjak, neka samo malo pusti miris. Ohladiti.
    3.
    Pomijesati sve sastojke, zaciniti. ako je tijesto malo rijetko, mozete dodati malo brasna. Ostaviti da odstoji oko pola sata u hladnjaku.
    4.
    Formirati polpete i peci ih u malo ulja ili masla. Mozete ih prije pecenja malo uvaljati u mrvice, ali onda popiju malo vise masnoce.
    Dip
    1.
    Pomijesati sve sastojke, zaciniti i ostaviti malo da odstoji da se prozmu zacini.
    Servirati polpete uz dip. Nama su najfinije mlake ili ohladjene na sobnoj temperaturi. Uz to fino pase tzatziki ili mijesana salata sa sjeckanom fetom. Mogu biti kao predjelo, ili samostalni obrok, pa cak i prilog.

Izvor: www.coolinarika.com

Постави коментар