BAKIN ROLAT

1-j


Stari dobri klasik od rolata i kolaca. Ovo je bio medju prvim mojim isprobanim receptima jos kao mala,baka me je ucila… Od samo malo sastojaka,onih u kuci,da se napravi kolac,e tako je bilo nekada.. Ovo je jedini kolac koji se u mojoj kuci pojede za dan. 🙂

Sastojci
3 jajeta
5-6 kasika vruce vode
150 g. secera
1 vanilin secer
100 g. brasna
50 g. skrobnog brasna (gustina,gunssela,skroba)
1 kasicica praska za pecivo (ili sode bikarbone,ili bez ).
Fil:
250-300 g. marmelade od malina ili slicno.
Za posipanje:
– secer u prahu.

Priprema
1.
Penasto umutite jaja sa vrucom vodom,mikserom (na najvecoj brzini)- 1 min.
Pomesaj secer,i van.secer,pa zajedno dodaj u masu od jaja,i sve zajedno umutite jos oko 2 min.
2.
Pomesajte brasno,skrobno brasno i p.za pecivo(ili sodu,ili bez icega za narastanje),i dodajte u masu lagano muteci na najmanjoj brzini na kratko dok se sve ne sjedini.
3.
Testo sipajte u pleh koji ste predhodno podmazali,i oblozili papirom za pecenje,velicine (30 x 40 cm),i izravnajte povrsinu.
4.
Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 C.oko 20-tak min.dok ne dobije zlatnu boju.
5.
Pecen,i jos vruc,odmah prevrnite na kuhinjsku krpu(koju ste predhodno pokvasili hladnom vodom,i ocedili),i odmah uvijte u rolat,sacekajte par minuta,pa odrolajte,skinite papir i opet urolajte biskvit.
Mozete ga posuti malo sa kristal secerom.
Ohladite.
6.
Ohladjen biskvit namazite sa dzemom ,zarolajte,i pospite secerom u prahu…
Posluživanje
Najlepsi mi je sa dzemom od sljiva.. :))
Imam jos jednu verziju koju radim a to je sa vise jaja,brasnom,bez skroba i sastojaka za dizanje..,ali ovo je malo drugaciji,ukus mi je kao oni kupovni..

Постави коментар