ŠAMPITA! KOLAČ ME NIKAD NIJE IZDAO… BRZO I JEFTINO.




Šampitu sam po ovom receptu počela praviti kad sam imala jedanaest godina, moja strina mi je prvi put pokazala i napravila za mene – kolač me nikad nije izdao… brzo i jeftino.


SASTOJCI
ZA BISKVIT
7 žumanjaka
100 g šećera
70 ml mlijeka
70 ml ulja
100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka

 
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela By Podravka

ZA ŠAUM
400-500 g šećera
50 ml vode
7 bjelanjaka

PRIPREMA
ZA BISKVIT
1.
Žumanjke i šećer miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
2.
Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u namašćeni pobrašnjeni lim za pečenje (30 x 20 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10 minuta.
3.
Šaum nanesite preko pečenog biskvita, poravnajte i vratite u pećnicu na 5 minuta (da se formira korica).
4.

 
Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim nastavite hladiti u hladnjaku.
Za šaum:
1.
Šećer i vodu zagrijte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi i počne formirati mjehuriće.
2.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (kad okrenete posudu naopačke da šaum ne ispadne).
3.
Polako dodavajte vrući, rastopljeni šećer uz stalno miješanje i tako nastavite još 15 minuta.
Posluživanje
Ohlađeni kolač izrežite na kocke i poslužite po želji uz izrezanu limetu, limun ili neko drugo voće.

http://www.coolinarika.com/

Постави коментар