SIROMAŠNI KOLAČ OD NAJJEFTNIJIH SASTOJAKA

1-j


Sastojci
400-500 g petit keksa
1/2 L mlijeka
5 žlica brašna

4 žlice šećera
15 dag margarina
po potrebi skuhane jake crne kave
malo tamne čokolade za ukras

Priprema
1.
Skuhajte bijelu kremu od mlijeka šećera i brašna. Ako znate kako se to radi preskočite ovaj odlomak. Pomješajte brašno i dvije žlice šećera i zatim dodajte malo mlijeka (od onih pola litre) koliko je potrebno da dobijete tekuću smjesu.

Zakuhajte ostatak mlijeka i kad zavri maknite s vatre. Pričekajte pola minute da se mlijeko malo ohladi, a zatim polako ulijevajte smjesu brašna dok istovremeno brzo mješate.
Vratite na laganu vatru i polako kuhajte kremu istovremeno mješajući da ne zagori. Skuhanoj toploj kremi dodajte još dvije žlice šećera i pustite da se ohladi. Margarin zgrijte na sobnu temperaturu i izmiksajte u lijepu kremastu smjesu. Kvrga margarina zalijepljena za metlice miksera ne smatra se kremastom smjesom. Izmiksajte ohlađenu kremu od brašna i dodajite je žlicu po žlicu u margarin.

Pošalji ovo e-poštom

Blogiraj ovo!

Podijeli na usluzi Twitter

Podijeli na usluzi Facebook

Постави коментар