KOLAČ KOJI SE PRAVI ZA 10 MINUTA: TOLIKO DOBAR DA ĆE VAM BITI ŽAO ŠTO RANIJE NISTE ZNALI RECEPT




Ovaj preukusni slatkiš u receptu ne sadrži voće, kao što se obično navikli od čizkejka, ali je baš zbog toga mnogo jednostavniji za pravljenje od ove poslastice po uobičajenom receptu.

Neophodni sastojci:
– podloga od lisnatog testa



– 500 gr krem sira
– 1 jaje
– 1 šolja šećera
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 2 kašike cimeta

Način pripreme:
Dok mešate sastojke, rernu zagrejte na 180 stepeni. Za to vreme u činiji izmešajte krem sir mikserom dok smesa ne bude glatka i kremasta. Dodajte pola šolje šećera, jaje i vanilu i nastavite kratko da mutite.



Razvucite lisnato testo tako da bude tanko i podelite ga na dva jednaka dela površine tepsije u kojoj ćete peći kolač.
U manjoj posudi pomešajte preostali šećer sa cimetom i onda pola te smese pospite na dno tepsije. Preko nje stavite jednu koru testa, na nju raširite smesu od krem sira, prekrijte drugom korom i pospite drugom polovinom mešavine šećera i cimeta.
Gurnite u rernu, pecite pola sata, onda ostavite da se skroz ohladi, isecite na kocke i UŽIVAJTE!

Постави коментар