Snickers kocke!!!





Ideja za ovaj kolac mi je pala na pamet jucer dok sam bila na poslu. Uhvatila
me zelja za snickersom, ali s obzirom da je meni snickers presladak, ja sam
napravila svoju verziju koja se na kraju pokazala kao glavnom zvjezdom
veceri. Kada sam ga posluzila, svi su navalili i nisu ga mogli nahvaliti koliko je
poseban i fini. Savjetujem vam da ga isprobate. 🙂
Sastojci 9 osobe
Biskvit
3 veca jaja
4 zlice secera
1 zlica ekstrakta od vanilije
2 zlice kakao
3 zlice mljevenih badema
2 zlice brasna
1 prstohvat soli
1/2 pecilnog praska
Krema
100 gr cokolade za kuhanje 46%
50 gr maslaca
3 zlice 100% maslaca od kikirikija
500 ml vrhnja za kolace
3 zlice secera
1 zlica kakao
1 cijelo jaje
100 gr margarina
3 zlice secera u prahu
1 zlica vanilija ekstrakta i 50 ml vode za poskropiti biskvit
2 zlice mljevenih badema za posipavanje
Priprema
1. Za biskvit odvojiti jaja te u zumanjke dodati secer i pjenasto izraditi mikserom
2. Izmutiti cvrsti snijeg od bjeljanjaka sa prstohvatom soli
3. Postepeno dodavati mjesavinu svih ostalih sastojaka te snijeg od bjeljanjaka, mjesati
rucno
4. Kada je smjesa ujednacena uliti je u namascen kalup velicine 15x15cm te peci na 180 C
oko 20 min.
5. Kada je biskvit pecen, ohladiti ga zatim ga vratiti u kalup (kalup treba malo isprati)
6. Razrijediti vanilija ekstrakt sa vodom te poskropiti biskvit
7. Za kremu, otopiti maslac i cokoladu u loncicu zatim dodati maslac od kikirikija.
Napomena – ja sam koristila stopostotni kikirikijev maslac, jer je ona druga varijanta



krcata secera i kolac ce vam ispasti presladak, onda nije to to. Ako ga ne mozete nigdje
nabaviti, jednostavno kupite cijeli kikiriki u ljusci pa ga izblendajte sami, ispast ce vam
isto.
8. Nastaviti mjesati zatim dodati vrhnje, secer i kakao.
9. Sa strane razbiti jedno cijelo jaje i istuci ga sa vilicom zatim ga dodati u kremu. Kremu
mjesati dok ne zgusne.
10.Ohladiti kremu te sa strane pjenasto izraditi margarin sa secerom u prahu. Dodati ga u
kremu te promjesati s mikserom dok se sve ne sjedini
11.Uliti kremu u kalup preko biskvita te posuti sa malo mljevenih badema (nemojte
pretjerati jer ce ih krema upiti). Na pocetku ce krema ostati malo tekuca. Ohladiti u
hladnjaku na najmanje 4 h zatim izvaditi i posuti ponovo mljevenim bademima.
Razrezati na kocke i servirati
www.coolinarika.com

Постави коментар