KAKO PRIPREMITI NAJUKUSNIJU ŠNICLI




Sastojci
svinjski file težine oko 300-400 g, komada ovisno o broju osoba
sol, papar
sir blažeg okusa (ementaler, gauda)


  delikatesna šunka
kajmak
jaja, brašno i krušne mrvice za pohanje

masnoća za prženje prema želji i navici ( ulje ili mast)

Priprema:
Svinjske filete očistite od svih masnoća, kožica i žilica, pa ga spiralno rastanjite ukrug da dobijete odrezak ili šniclu. Sasvim lagano istucite, posolite i popaprite.


  Složite na svaki tako dobiveni odrezak šnitu ili dvije šunke, zatim sira i na kraju čitavom dužinom rasporedite kajmak. Odrezak preklopite na krajevima, a zatim ga zavijte.
Uvaljajte ga u brašno, jaja, a zatim u krušne mrvice.
Možete ga osigurati koncem ili čačkalicama ako se bojite da će nadjev ispasti, ali radije više puta ponovite paniranje pa time osigurajte da sadržaj pri prženju ne iscuri.
Stavljajte na jako ugrijanu masnoću jedan po jedan, ali nakon stavljanja smanjite vatru i neprestano okrećite.

Постави коментар