ČOKOLADNI KUGLOF JEDAN OD BOLJIH




SASTOJCI
Za kuglof
125 g maslaca
150 g šećera
150 ml mlijeka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka


  60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
20 g Kakaa u prahu Dolcela
1 Prašak za pecivo Dolcela
2 jaja
Za glazuru
40 g maslaca
100 g čokolade

PRIPREMA
Za kuglof
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru


  Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.
Kolač ohladite, narežite i poslužite.
Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Постави коментар