Home
» Slatko
» Beze cokoladna torta!!! Obožavatelj sam beze kora i ova tortica je po težini lagana ko perce,al ima svoje kalorije...čokolada i šlag...Beze kore,čoko muss krema ,šlag ,čokolana glazura i žele od malilna..
Beze cokoladna torta!!! Obožavatelj sam beze kora i ova tortica je po težini lagana ko perce,al ima svoje kalorije...čokolada i šlag...Beze kore,čoko muss krema ,šlag ,čokolana glazura i žele od malilna..
in
Slatko
- on 08:11
- No comments
Obožavatelj sam beze kora i ova tortica je po težini lagana ko perce,al ima svoje kalorije…čokolada i šlag…Beze kore,čoko muss krema ,šlag ,čokolana glazura i žele od malilna..
Sastojci
Beze kora:
60 g bjelanjka+ 5 ml soka od limuna
50 g kristal šećera
20 ml vode
30 g šećera u prahu
6 g gustina
Preljev:
70 g tamne čoklade
100 ml vrhnja za kuhanje
Muss krema:
70 g tamne čokolade
100 ml vrhnja za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag mliječno 31%
Šlag krema:
200 ml vrhnja za šlag mliječno 31%
1 žličica burbon vanilija šećer u prahu
Žele od maline:
200 ml soka amarene
par kapljica arome maline
10 g instant Želatine Dolcela
Priprema
1.
Za beze koru prvo miksate bjelanke kad se zapjene dodate sok od limuna i miksate dok ne pobijele.
Sad stavite kuhati vodu i šećer na laganu vatru kad zakuha uljevate u bjelanjke u tankom mlazu uz stalno miksanje.
Nastavljate miksati dok ne dobijete čvrst šaum dok vam bjelanjci na dodir nisu hladni.
Sad dodajte šećer u prahu i gustin.
Miješajte dok se ne poveže u smjesu.
Razmažite na pek papir dobivenu smjesu.
Ja sam koru prvih sar vremena sušila u obruču na pek papiru pa sam maknula obruč i nastavila sušenje kore.
Koristila sam okrugli obruč 24 cm.
Koru sušite na 110C -1 sat i 45 min. na opciji ventilacija.
2.
Osušenu i ohlađenu beze koru prelijete mlakom čokoladnom glazurom i stavite u hladnjak da se glazura stisne.(ja sam koristila pola mliječne i pola tamne čokolade)
3.
Za muss kremu topite čokoladu u vrhnju.
Rastopljenu stavite sa strane i za to vrijeme istucite vrhnje za šlag sa šećerom u prahu.
Šlag istucite lagano nemojte ga pretuči jer ćete ga još dodavati u čokoladu.
Dodajite lagano miksani šlag u čokoladu i povezujte pjenjačom.
Dobivenu kremu premažite preko beze kore.
4.
Za šlag kremu istucite šlag sa šećerom u prahu.
Ja sam koristila burbon vanilija šećer u prahu.
Premažite preko muss kreme.
Možete preko šlaga opet prelliti čokoladnu glazuru i završiti tortu.
Ja sam nastavila sa želeom od malina.
5.
Za žele napravite malo jači amarena sok.
Amarena sirup razmutite u vodi i dodate par kapi arome maline.
Uz miksanje u visokoj uskoj posudi dodajete instant želatinu.
Instant želatina je brza i ne treba joj namakanje samo se sipa u tekućinu uz miksanje se postiže gustina.
Ostavite u hladnjaku da želatina lagano očvrsne al ne previše kako bi je mogli nanjeti na kolač.
6.
Ukrasite tortu sa tučenim vrhnjem za šlag..
Izvor: coolinarika.com
Постави коментар