Ove kornet kiflice sam davno videla nrgde na netu i cekala priliku da ih napravim.. i napravila ih konacno.Mogu vam reci da su odlicne za slavlja posto se mogu puniti i dekorisati po ukusu ..a inace su jako mekane i ukusne...Ovog puta sam ih napravila 4 dana ranije i zamrzla i iskoristila ih juce kad mi je trebalao...
Definitivno nesto sto cu praviti cesce i sto je popularno bar u mom domu....napunis cime hoces i eto dorucka sa casom jogurta.
A ove su punjene curecom sunkicom i kackavaljem...
Ja sam moje punila rosbifom ,sirom i susenim lukom ....
Ovaj recept je za 12 komada a mozete duplirati testo i napraviti odmah vise , to sam i ja uradila samo stro sam ja zamesila 2 testa jedno za drugim.... i dobila 24 komada
Pripremite 12 fiseka / korneta od aluminijum folije ( ako nemate neke forme koje vec postoje da se kupe , ja sam radila alu folijom)
Recept:
500 grama brasna.
50 grama kvasca
3 dec mlakog mleka
1dec ulja,
2 kasicice soli
1 kasicica secera,
2 jaja
Sasuti mlako mleko u jednu cinijicu i u to izmrviti kvasac i razmutiti ga da se otopi, Sa tim kvascem i mlekom , brasnom , jajaima i uljem zamesiti glatko testo.
Ostaviti da odstoji 40 minuta.
Kad je testo naraslo duplo izrucite ga na radnu povrsinu i od toga odvojiti ravnomerne parcice ( nisam sigurna dali ih je bilo 11 ili 12 )
Svaku odvojenu valjusku razvuvi / valjaj rukom u dugacke trakice..
Proces pravljenja....
Izgleda ovako kada se pripreme sve.... i onda se te trakice motaju oko folije i pravi se kornet....
Ovako se pocinje odozdo i dovoljna je jedna trakica za jedan kornet..
Gotove kornete namazati / premazati umucenim jajetom i posipati susamom ili cime hocete ( ja sam koristila susam i suncokret)
Moje su nadolazile nekih 15 minuta jer u receptu po kome sam pravila ne stoji nista pa sam ja to uradila po mome ...
Peci na 200 C nekih 15 minuta ili dok korneti ne budu zuti .....
Prijatno....
Постави коментар