VAFLI IZ PECNICE SA KARAMEL NADJEVOM



Ovo je ekonomicnija verzija " Krckavih vafla sa Dulce de Leche nadjevom " . Za izradu vafla ne treba pekac za vafle nego se peku u pecnici , a umjesto Dulce de Leche koji mnogima nije dostupan fini karamel nadjev . U konacnici desert koji je izgledom i okusom jako slican originalnom . Probajte necete se pokajati . Ovaj put sam im dodala masnicu tako da izgledaju poput diploma.


Sastojci
Tijesto za vafle
2 bjelanjka
100 g secera
1 vanilija
1/4 zlicice soli
80 g brasna
2 zlice otopljenog maslaca
Karamel nadjev
100 g smedjeg secera
2,1/2 zlice brasna
1/4 zlicice soli
160 ml vode
100 g karamela
200 g maslaca
secer u prahu za posipanje

Priprema
1.
Najprije napravi karamel nadjev . U posudu za kuhanje stavi seceri brasno i dobro promijesaj , dodaj vodu i sol i izmijesaj , pa stavi kuhati na srednjejakoj vatri . Kuhaj uz stalno mijesanje dok se ne zgusne 6-8 min .

2.
Skuhani nadjev skini sa vatre . Karamele otopi i dodaj skuhanom nadjevu i dobro izmuti mikserom dok se svi sastojci ne ujednace . Prebaci u zdjelu za mijesanje pokrij folijom i pusti neka se potpuno ohladi . Kako se nadjev bude hladio tako ce postajati gusci .

3.
U medjuvremenu napravi tijesto za vafle . Bjelanjke , secer i vaniliju izmjesaj pjenjacom u jednolicnu masu . Smjesi dodaj sol i 1/2 brasna , pa dobro promijesaj . Na kraju dodaj drugu polovicu brasna i otopljeni maslac i sve izmijesaj .

4.
Na pleh oblozen silikonskom podlogom ili papirom sa pecenje stavljaj po 1-1,1/2 zlicice  tijesta i pravi krugove uz pomoc oblika ili oblom stranom zlice tijesto nanesi u obiku kruga . Promjer kruga bi trebao biti 10-12 cm .

5.
Na pleh nemoj stavljati vise od 3-4 kruga tijesta , jer se peku vrlo brzo i peceni se brzo hlade i postaju kruti . Peci vafle 8-10 min na 180 stupnjeva . Pecene uz pomoc spatule okreni i zarolaj oko drske drvene zlice ili kalupica za saum role, ako se zadnji vafl skruti vrati ga u pec na par minuta i opet ce omeksati  . Pusti neka se tako ohlade na kalupicu . U medjuvremenu na isti nacin ispeci i ostatak tijesta .

6.
Sada je najbolje da dovrsis nadjev . Maslac sobne temperature pjenasto izmuti i polako dodaji ohladjeni nadjev . Mijesaj dok se svi sastojci ne ujednace , a nadjev postane pjenast i gladak .

7.
Gotovi nadjev prebaci u vrecicu sa zvjezdastim nastavkom . Puni hladne rolice nadjevom najprije sa jedne , pa sa druge strane . Najbolji su ako se serviraju odmah , a ako desert radis unaprijed onda do serviranja rolice cuvaj u kutiji sa cvrstim poklopcem , a nadjev u hladnjaku . Prije serviranja desert pospi lagano secerom u prahu .

www.coolinarika.com

Постави коментар