Prženi feta hlepčići,
Potrebno za testo:
300gr brašna
20gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
oko 170ml tople vode
1/2 kašičice soli
za fil:
oko 300gr fete
seckan peršun po želji
ulje
Priprema:
Otopiti kvasac u 100ml tople vode sa kašičicom šećera i ostaviti da zapeni.
Pomešati brašno, so, narasli kvasac i dodati ostatak vode da se zamesi testo. Ako je testo lepljivo dodati još brašna, ako je tvrdo još vode. Nauljiti posudu, ubaciti testo, pokriti i ostaviti da naraste duplo.
Za fil, pomešati mrvljenu fetu i seckan peršun.
Premesiti testo i podeliti ga na 6 loptica. Svaku lopticu tanko razvući u krug, na polovinu staviti oko 2 kašike fila, preklopiti drugom polovinom i dobro pritisnuti da se ivice spoje.
Zagrejati teflonski tiganj sa malo ulja na srednjoj vatri. Pržiti hlepčiće sa obe strane da lepo porumene. Služiti toplo.
IZVOR
sweetandsalty
Постави коментар