SUPER UKUSAN RUČAK ZA 20 MINUTA: PILETINA 5+5





Prilikom jednog odlaska u Mađarsku, u jednoj samoposluzi prelistavala sam neku knjigu sa receptima za zaposlene domaćice ili tako nešto.  U knjizi je pisalo, da je ovo jelo gotovo za 10 min. Nije za 10,
eto za 20 ali sa kompletnom pripremom. A ukus fantastičan. Meni ovakvi recepti olakšavaju život, pošto ne može baš sve da se pripremi prethodni dan.
Sastojci

 
 300g pilećeg filea
 2 dl jogurta
 1 kašikica senfa
 1 kašikica kurkume
 1 kašikica suvog peršuna (može i svež)
 1 kašikica gustina 
1 dl mlake vode
  malo Vegete
  ulje za prženje

Priprema 
Isečemo piletinu na kocke i začinimo vegetom po ukusu.
Zagrejemo ulje i propržimi piletinu na ulju, često mešajući oko 5 min.

Pomešamo jogurt, senf i kurkumu.
Sipamo smešu preko mesa i dodamo peršunovo lišće.
U mlakoj vodi razmutimo gustin i sipamo u jelo sve ukupno krčkamo 5 minuta. Gustin sam dodala čisto da bude kremastije, ali mislim da može i bez gustina, naročito ako se stavlja čvrst jogurt.
Posluživanje

Lepo se slažu sa njokama i testeninom. I nekim finim belim vinom.
Izvor:  www.coolinarika.com

Постави коментар