Recept, koji vama predlažem, iziskuje oko 30 minuta vašeg vremena. Nakon toga, sir možete preručiti u teglu i čuvati u frižideru. Ali sigurna sam da ovaj sir nećete dugo čuvati
Odličan je za mazanje na jutarnje tostove uz čaj, za pripremu kremova, dezerta i čizkejkova. Probajte ga pripremiti, ukusan je i ekonomičan za porodični budžet.
Za pripremu biće potrebno
mleko – 1 litar (viši sadržaj masnoće u mleku, time je bolje)
nemastan kefir (jogurt) – 0,5 litra
1 jaje
1 kafena kašičica soka od limuna
1 kafena kašičica soli
1 kafena kašičica šećera
Dobićete oko 250 grama sira.
PRIRPEMA sira
Mleko nasuti u šerpu, staviti na vatru, stalno mešajući. Pre ključanja dodati so i šećer. Isključiti šporet.
Pravimo sir "Filadelfija" u kućnim uslovima.
Odmah sipamo kefir (jogurt) sobne temperature, i mešamo dok se mleko ne zgrudva.
Uzimamo praznu šerpu, stavljamo đevđir na nju.
Na đevđir stavljamo gazu u nekoliko slojeva .
Pravimo sir "Filadelfija" u kućnim uslovima.
Preručimo smesu u đevđir.
Pravimo sir "Filadelfija" u kućnim uslovima.
Povremeno promešajte smesu, da surutka brže iscuri (ali ne pritiskajte!), ovo će trajati oko 15 minuta.
Preručite gotovi sir u drugi sud. Zbog činjenice da ga nismo stiskali, sir će biti nežan, vlažan i ujednačen.
Pravimo sir "Filadelfija" u kućnim uslovima.
Sada penasto umutite jaje sa limunovim sokom.
Zatim uz mućenje dodati sir do vazdušaste, homogene smese.
Pravimo sir "Filadelfija" u kućnim uslovima.
Pripremljenu smesu ostavite u frižider na 12 sati.
Pravimo sir "Filadelfija" u kućnim uslovima.
Nakon toga, sir je gotov, i možete ga koristiti prema želji.
Pravimo sir "Filadelfija" u kućnim uslovima. Pravimo sir "Filadelfija" u kućnim uslovima.
Ako u gotovi sir dodate isitnjenu zelen i isitnjeni beli luk (to se radi na kraju pripreme, pre ostavljenja u frižider), dobićete fantastičan namaz za sveži hleb ili tost.
Постави коментар