Meksička salata




2-j

Sastojci koji se najčešće koriste u meksičkoj kuhinji su obično kukuruz i grah. Posebno kukuruz je sastavni dio velikog broja jela te se koristi se u izradi tijesta za tortille, jednog od najvažnijih elemenata meksičke kuhinje. Tikvice i paprike također igraju važnu ulogu u meksičkoj kuhinji. Glavna rakteristika meksičke kuhinje je da su jela jako začinjena. Evo jedna klasična meskička salata sa dodatkom kukuruza i graha. ukoliko želite malo više začinjenu verziju možete malo dodati sitno narezane jalapeno čili paprike i/ili tobasco umaka.

Sastojci:

– 250 gr crvenog graha
– 250 gr kukuruza šećeraca
– 1 manji luk
– 1 crvena paprika
– 1 rajčica

– ½ kristal salate
– 1 svježi krastavac
– maslinovo ulje
– sol
– papar
– 2 češnja češnjaka
– peršin
– sok od limuna
Priprema:

Kristal salatu oprati i narezati, dodati narezan luk, narezanu papriku, rajčicu, krastavac i kukuruz. Preljev pripremiti tako da se pomješa malo maslinovog ulja sa limunom, dodati papar i sol i sitno narezani češnjak i peršin. Preliti preko salate, dobro pomiješati i poslužiti.
Izvor: recepti-svijeta.com

Постави коментар