SASTOJCI
ZA NADJEV
1 pileća prsa
1 manja konzerva šampinjona
1 mala konzerva kukuruza
1 veća mrkva
50 g graška
1/2 svježe paprike
2-3 kisela krastavca
100 g gaude
1 kiselo vrhnje
sol, biber
vegeta
senf
ZA PALAČINKE
jaja
brašno
mlijeko
sol
za paniranje
brašno,
jaja
krušne mrvice
PRIPREMA
1.
Ispecite uobičajene palačinke, samo umjesto šećera u smjesu stavite sol.. Ja sam sa ovim nadjevom napunila 8 plačinki, računajte za svaku osobu po 2 palačinke.
2.
Pileća prsa izrežite na tanke trakice i popržite par minuta na ulju dok lagano ne porumene. Ja sam meso prržila u woku, no može poslužiti bilo koja tava. Dodajte gljive i također lagano popržite.
3.
Mrkvu i grašak prokuhajte u slanoj vodi dok ne omekšaju. Papriku narežite na trakice, kisele krastavce na kockice. Svo povrće, kao i kukuruz dodajte piletini i gljivama.U smjesu naribaje sir i dodajte kiselo vrhnje. Dodajte i senf po želji (ja sam stavila oko pola žličice). Sve dobro promješajte i začinite.
4.
Pripremljenom smjesom punite palačinke. Zamotajte ih kao sarme, kako nadjev ne bi iscurio van. Uvaljajte ih u brašno, jaja i mrvite pržite na ulju.
Posluživanje
Palačinke poslužite sa salatom po želji
http://www.coolinarika.com/
Постави коментар