SASTOJCI
4 pileća fileta (cca 600 g)
2 žlice maslinovog ulja
1/2 glavice manjeg crvenog luka
1 veći režanj češnjaka
1 srednje velika tikvica
125 g mozzarelle
40 g ribanog parmezana
sol
papar
PANIRANJE
1/2 limuna svježe iscijeđeni sok
4 žlice maslinovog ulja
3 žlice ribanog parmezana
4 žlice krušnih mrvica
PO VRHU
malo maslinovog ulja
malo mozzarelle
malo ribanog topivog sira
malo origana
PRIPREMA
1.
Na malo maslinovog ulja zažutiti sitno rezan luk, malo posoliti. Kad uvene, dodati sitno rezan češnjak i čim zamiriše, ubaciti krupno ribane tikvice. Još malo posoliti i pirjati par minuta dok se tekućina od tikvica ne posuši.
Ohladiti.
2.
U ohlađene tikvice dodati papar, sitno ribani parmezan i ribanu ili sitno rezanu mozzarellu. Malo mozzarelle ostaviti za posuti po vrhu.
3.
Pileće filete rastanjiti glatkom stranom batića za meso između dvije prozirne folije ili u najlon vrećici. Svaki filet ostaviti na komadu folije. Posoliti i popapriti s obje strane.
Nadjev rasporediti na 2/3 površine fileta s duže strane, pa uz pomoć folije urolati prema praznoj strani. Foliju maknuti.
4.
Vatrostalnu posudu lagano nauljiti maslinovim uljem.
U plitkom tanjuru pomiješati limunov sok i maslinovo ulje.
U drugom tanjuru pomiješati krušne mrvice i ribani parmezan.
Rolice uvaljati u mješavinu sa uljem, pa u mješavinu sa mrvicama da se dobro oblože i slagati u vatrostalnu posudu tako da spoj bude okrenut prema dolje (čačkalica nije potrebna).
Po vrhu posprejati maslinovim uljem i staviti u pećnicu zagrijanu na 200"C. Peći 40-50 minuta ili dok ne dobiju žuto smeđu boju.
Pred kraj pomiješati ribani topivi sir i ostatak narezane mozzarelle, posuti po rolicama, posuti i sa malo sušenog origana i zapeći samo da se sir otopi.
Na kraju će se ispod rolica stvoriti fini, gusti umak.
5.
Recept sam vidjela ovdje, ali sam dodala neke stvari.
http://www.coolinarika.com/
Постави коментар