ČUPAVCI




znam, znam... još jedan u nizu

SASTOJCI
Biskvit
250g šećera
1 kom vanilija šećer
3 kom žumanjka
50g otopljenog maslaca



300g brašna (ja stavljam polubijelo)
1 kom prašak za pecivo
2 dl mlijeka
3 kom bjelanjak - snijeg

glazura
2 dl mlijeka
200g čokolade za kuhanje
200g šećera
200g maslaca

i još
200g kokosova brašna



PRIPREMA
Smiksati šećer, vanili šećer i žumanjke... dodati maslac i mlijeko, a zatim brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Ispeći biskvit - ja ga pečem u velikom limu i tada režem duguljaste oblike - može i manjem limu pa
će biti kockice.

Za glazuru - sve sastojke polako otopite na laganoj vatri - skinuti sa vatre i sačekati 5 minuta. Za to vrijeme kokos sipati u jednu zdjelu.

Svaki komad biskvita prvo uroniti u glazuru, a zatim uvaljati u kokos (nabavite pomagača - biti će brže).

Probala sam napraviti čupavac-tortu. Ispeči biskvit u okruglom limu - prerezati na tri kore, svaku zaliti glazurom kojoj smo smanjili količinu mlijeka na 1dl i svaki dio posuti kokosom...

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Постави коментар