Sastojci
750 gr Nutelle
500 gr napolitanki od lješnika
250 gr čokolade
1 šolja isjeckanih lješnika
Način pripreme
Zdrobite napolitanke na sitne komadiće. Ako koristite processor hrane, pazite da ih ne pretvorite u prah. Dodajte Nutellu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu masu. Masa ce biti prilično rijetka. Stavite je u zamrzivač da se masa stegne.
Kad se masa malo stegne, koristite kašiku ili manju kašiku za sladoled i formirajte kuglice.
Slažite ih na tanjir ili u tepsiju.
Vratite ih u zamrzivač nekoliko minuta da se jos malo stvrdnu. Moraćete brzo raditi pošto se masa brzo topi.
Napunite manju zdjelu smrvljenim lješnicima. Uvaljajte svaku kuglicu u lješnike i vratite ih ponovo par minuta u zamrzivač.
U međuvremenu istopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Pazite da ne bude previše vruča. Temperatura treba da je tek tolika da se čokolada istopi.
Svaku kuglicu umočite u čokoladu. Ovako pripremljene možete čuvati u frižideru. Servirajte hladne.
Постави коментар