SASTOJCI
1 salica 250ml.
75gr. putera
85gr. krem sira
100gr. secera
1 zumanjak
1 zlicica vanille extrakt
1/2 zlicice badem extrakt
2 zlicice orandz soka
1 salica brasna
2.5 salice Kokosovog brašna Dolcela
2 zlicice Prašak za pecivo Docela
malo soli
46 cokoladnih kapljica
extra kokos za valjanje
PRIPREMA
Ostavite puter i krem sir na sobnoj temp. da omeksa.
Miksajte puter, krem sir i secer.U to dodajte zumanjak,extrakt od vanille,extrakt od badema i orandz sok.Miksajte sve zajedno.
Pomijesajte brasno,prasak za pecivo i malo soli.
Dodajte u krem smjesu a zatim dodajte kokos.Izmjesajte sve zajedno.
Na pobrasnjenoj povrsini jos malo razradite tijesto,zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u fridz 1 h.
Od tijesta pravite kuglice koje uvaljate u kokosovo brasno.
Stavite da se peku u zagrijanoj pecnici na 180 C 12 min.
PAZNJA
Kada izvadite kuglice iz pecnice odmah u sredinu VRELIH kokosanaca blago pritisnite jednu cokoladnu kapljicu..Ako nemate cokoladnih kapljica mozete isjeci na sitno cokoladu za kuhanje…ILI napravite blaga udubljenja koja mozete filovati sa otopljenom cokoladom za kuhanje.
POSLUZIVANJE
U mom orginal receptu ide 1 zlicica extrakta od badema.Moji ne vole taj ukus tako da sam ja dodala 1 zlicicu vanille extrakt i pola zlicice extrakta od badema…Vi po zelji…Meni je izaslo 46 keksica…
Постави коментар