SOČNI KRUH – OVAKO GA SIGURNO NISTE PRAVILI
in
Slano
- on 03:02
- No comments
SASTOJCI:
Za tijesto:
◾500 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
◾1 svježi kvasac
◾1 žličica šećera
◾1 žličica soli
◾300-330 ml tople vode
Za nadjev:
◾100 g narezane kuhane pureće šunke
◾100 g narezanog suhog mesa po izboru
◾100 g naribanog sira edamera
◾4 kuhana jaja
Priprema
1. Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.
2. Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.
3. Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite narezano suho meso, šunku i sir. Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.
4. Kruh stavite u nauljeni kalup (vel. 30×11 cm) i pustite da se diže 20 minuta. Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.
POSLUŽIVANJE:
Kruh poslužite uz mladi luk i hren.
Savjet
Ovaj kruh obvezno poslužite topli.
Izvor: coolinarika.com
Постави коментар