SOČNI KRUH – OVAKO GA SIGURNO NISTE PRAVILI

1-j


SASTOJCI:

Za tijesto:
◾500 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
◾1 svježi kvasac
◾1 žličica šećera
◾1 žličica soli
◾300-330 ml tople vode

Za nadjev:
◾100 g narezane kuhane pureće šunke
◾100 g narezanog suhog mesa po izboru
◾100 g naribanog sira edamera
◾4 kuhana jaja

Priprema

1. Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.

2. Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto. Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.


3. Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite narezano suho meso, šunku i sir. Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.

4. Kruh stavite u nauljeni kalup (vel. 30×11 cm) i pustite da se diže 20 minuta. Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.

POSLUŽIVANJE:

Kruh poslužite uz mladi luk i hren.

Savjet
Ovaj kruh obvezno poslužite topli.

Izvor: coolinarika.com

Постави коментар