KIFLICE! VEOMA SU UKUSNE, MEKANE, MIRISLJAVE




SASTOJCI
1 kg. brasna
2 jajeta
2 zlice suhi kvasac
1 zlica secer


 
100 gr. mek margarin
2 zlicice soli
500 ml. mlijeka
jaje i sezam za odozgo
250 gr. urda (sir)
1 jaje


 
PRIRPEMA
Izradite testo od brasna, mlijeka, kvasca, 2 jajeta, margarina, soli i secera. Dobro ga umesite ( ja sam stavila sastojke u masinu za kruh ) i ostavite da se udupla;

Kidajte od testa loptice malo vece od oraha i rasukajte ih ovalno , rasecite nekoliko puta skoro do sredinu, stavite fil, testo malo po krajevima pritisnite da vam ne bi fil iscurio i zavijte kiflice;

Naredite ih u plehu , premazite jajetom, pospite sezamom i ostavite ih da se odmore dvadesetak min. Za to vreme pustite pecnicu na 180 C. Stavite kiflice da se peku;

Mozete i (ako vise volite taj okus) da svaku kiflicu prelijete pre pecenja sa zlicicom otopljenog margarina, ali i ne morate;

Pecite samo da malo porumene;
Za fil, sir promjesajte sa jajetom i time punite kiflice…

Постави коментар