JEDNOSTAVNI KOLAČIĆ BEZ PEČENJA AMARETTO BARS




SASTOJCI
•  1 salica 250 ml.

COKOLADNI PRELIV
•  113gr. cokolade za kuhanje(60 ili 70% kakao)
•  170gr. cokolade za kuhanje(semi-sweet)
•  3 zlice putera
•  1/2 salice slatkog vrhnja



AMARETTO ZAMJENA
•  3 zlice mlijeka
•  1 zlicica extrakta od badema

FIL
•  3 zlice instant prasak od vanille
•  4 zlice otopljenog putera
•  3 zlice amaretto zamjena ili amaretto liker
•  1 zlica extra mlijeka
•  1 zlicica vanille extrakt
•  2 salice secera u prahu
•   kakao za posipanje



PRIPREMA
1. Oblozite pleh velicine 20cm. sa alu folijom.
Obje vrste cokolade,puter i slatko vrhnje stavite da se otopi.
Od cokoladne smjese oduzmite jednu salicu(250ml) i istresite u pleh.Razmazite ravnomjerno.
Ostatak cokolade ostavite sa strane.
Stavite u frizer oko 20-30min.
2. Amaretto liker zamjena:U manju zdjelicu dodajte 3 zlice mlijeka i malu zlicicu extrakta od badema.Ako imate amaretto liker mozete to koristiti.
Otopite puter.
U zdjelu dodajte instant prasak od vanille za puding i kolace u to dodajte amaretto liker,otopljeni puter,vanillu extrakt i zlicu mlijeka.Miksajte sve zajedno i na kraju dodajte secer u prahu.
3. Izvadite pleh iz zamrzivaca i preko cokolade istresite puding smjesu.
Ravnomjerno razmazite.
4. Preko puding smjese istresite ostatak cokolade i razmazite.
Stavite ponovo u frizer oko 30 min.
5. Izvadite iz frizera i podignite alu foliju iz pleha i odmotajte. Sjecite na manje bars ili po zelji.
Mozete posuti sa kakaom. Isjecene bars morate drzati u fridzu.

POSLUZIVANJE
Neznam da li kod nas ima instant pudinga za kolace ali ako nemate napravite obicni puding pa oduzmite oko 4-5 zlica pa dodavajte ostale sastojke.

Izvor:  www.coolinarika.com

Постави коментар