MUNCHMALLOW CUPCAKES! NEVJEROVATNO FANTASTIČNI KOLAČIĆI
in
Zanimljivosti
- on 07:29
- No comments
Fantastični kolačići. Došla sam do zaključka da im je potrebno manje brašna nego u originalnom receptu da bi bili lagani i rahliji, a nakon još jedne potvrde i probe recepta, ispisujem ga ovdje. Ovo trebate probati :)
SASTOJCI
BISKVIT
113 g maslaca, sobne temp.
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 vanilin šećer
250 g šećera
180 ml kipuće vode
80 g gorkog kakao praha
180 g kiselog vrhnja
4 jaja
200 g glatkog brašna
MUNCHALLOW KREMA
Šaum
ČOKOLADNA GLAZURA
malo maslaca i 200 gr čokolade
PRIPREMA.
Nakon što mi je Juliška (yupieya) potvrdila i isprobala ovaj omjer sastojaka, to je to. 200 g brašna je definitivno dovoljno za ovaj kolač, ako stavite više kao što sam ja to prvi put učinila, dobit ćete pretvrdo tijesto. Pa krenimo:
Pećnicu ugrijte na 180C.
Kalupe za muffine namastite i posipajte kakaom.
Izmješajte kakao s kipućom vodom, ne smije biti grudica. U to dodajte kiselo vrhnje..
Pjenjačom izmješajte brašno, sodu i sol.
Izmiksajte omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom pa umiksajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mješavinu brašna pa na kraju mješavinu kakaa i kiselog vrhnja. Nemojte previše miješati. Izlijte u pripremljene kalupe za muffine i pecite 20-ak min. Kalupe nemojte puniti skroz do vrha. Ukoliko vam s eneki od cupcakesa previše dignu tokom pečenja, nožićem im odrežite-poravnajte vrhove. Trebat će vam ravan vrh zbog nanošenja munchmallow kreme
Dok se biskvitići hlade, napravite munchmallow kremu po ovom receptu, kojeg sam ispisala ranije. U istom receptu imate i recept za čokoladnu glazuru kojom se cupcakesi prelijevaju.
Ostavite ih da se ohlade-da se čokoladna glazura do kraja stegne pa poslužite.
http://www.coolinarika.com/
Постави коментар