Umjesto višanja možete je puniti i jabukama, trešnjama, borovnicama ili sirom.A, možete i miješati više vrsta voća.
SASTOJCI
500 g tankih kora
Oko 500 g višanja (smrznutih ili svježih)
Premaz (nadjev) za kore
2 čaše jogurta
3 kom jaja
2 čaše šećera
1,5 čaša ulja
1,5 čaša griza
1 p.z.p.
1 vanilin šećer
1 kom limun ribana kora
PRIPREMA
1.
Za premaz izmiksati jaja sa šećerom. Dodati ulje, jogurt, griz i sve ostale sastojke.
2.
Za svaku štrudlu je potrebno tri kore.
3.
Prvu koru premazati sa dosta nadjeva (premaza), prekriti drugom korom koju isto tako dobro prekriti nadjevom. Staviti na sve to treću koru. Na sam rub kore staviti višnje te sve skupa smotati u štrudlu. Staviti u podmazan pleh.
4.
Sve ponoviti sa ostalim korama. Dobiju se 4 štrudle.
5.
Premazati ih rastopljenim margarinom ili samo uljem i peći.
6.
Voditi računa da malo narastu pri pečenju.
7.
Gotovu štrudlu posuti štaubom i služiti.
http://www.coolinarika.com/
Постави коментар