Moja idealna kombinacija mascarpone , čokolade i lješnjaka. Nešto kao fererro torta, ako ne i bolja...
SASTOJCI
BISKVIT
130g margarina
• 300 g šećera
• 3 jaja
• 120ml mlijeka
• 50g gorkog kakaa
• 2 žlice čvrstog jogurta
• 1/2 praška za pecivo
• 140g brašna
• 1 vrećica pudinga od lješnjaka
MASCARPONE KREMA
500g mascarpone sira
• 200ml vrhnja za šlag
• 1 kremfix
• 50g šećera u prahu
ČOKO-LJEŠNJAK KREMA
200ml vrhnja za šlag
• 80g čokolade sa komadićima lješnjaka
• 100g čokolade za kuhanje
JOŠ POTREBNO
200ml vrhnja za šlag za premazati tortu
• još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu
PRIPREMA
BISKVIT
brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati. U drugoj posudi izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro izmiješati.
Zatim dodati pola količine brašna sa pudingom i pola količine mlijeka, izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i mlijeka. Na kraju dodati jogurt i sve dobro izmiješati.
Smjesu izliti na podmazan i pobrašnjen kalup promjera 28cm.
Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 min.
Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč.
MASCARPONE KREMA
Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i dodati mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).
ČOKO- LJEŠNJAK krema
Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se ohladi.
SLAGANJE TORTE
Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti pola mascarpone kreme. Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu polovicu mascarpone kreme. Na kraju staviti drugu polovicu biskvita, pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da se kreme stisnu( a može i preko noći).
Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč, premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
VAŽNO
Znači treba nam dupla količina ČOKO-LJEŠNJAK KREME. Ne treba raditi odmah duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro ohladi, stisne, a to se može napraviti i drugi dan.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Постави коментар