PRAVI LJETNI RUČAK SA KOJIM NE MOŽETE POGRIJEŠITI





Sastojci
1kg tikvica
vegeta
ZA NADEV:
1 manja glavica crnog luka
2 manje šargarepe
400g mlevenog mesa od junećeg buta



2 čena belog luka
vegeta
biber
ulje
ZA PRELIV:
2 jaja
malo mleka
vegeta
4 kašike kisele pavlake

Priprema
1.
U tiganj sipati malo ulja i staviti da se greje. Iseckati crni luk, a šargarepu izrendati i staviti na zagrejano ulje da se prži.
2.



Kada luk i šargarepa odmeknu dodati mleveno meso i pržiti dok meso ne izgubi ružičastu boju (10min). Začiniti vegetom i biberom po ukusu i dodati iseckan beli luk. Sve lepo izmešati. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.
3.
Za to vreme oprati tikvice i iseći ih na kolutove. Tikvice začiniti vegetom. Polovinu tikvica poređati u posudu za pečenje, koja je vrlo malo nauljena. Preko tikvica staviti nadev od mlevenog mesa i poređati drugu polovinu tikvica. Poklopiti i staviti da se peče.
4.
Nakon 40-ak minuta musaku preliti smesom od jaja, mleka, kisele pavlake i vegete i vratiti u rernu na 20-ak minuta da se zapeče na 150 stepeni, bez poklapanja.
Posluživanje
Služiti toplo uz malo kisele pavlake!

Постави коментар