ZAGREBAČKI ODRESCI




Ne tako davno tipičan zagrebačkiručak započeo bi domaćom juhicom, ajngemahtecom, nastavio se punjenim odreskom od teletine, uz prilog rizi-bizi, a za desert – kremšnite s čokoladom.
Sastojci
600 g telećih odrezaka
1 žlica Vegete
100 g prešane šunke (narezane na ploške)
150 g sira ementalera (narezanog na ploške)
ulje za pečenje
Za paniranje:

 
80 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
3 jaja
100 g krušnih mrvica
Za prilog:
220 g riže
40 g maslaca
150 g luka
200 g graška
1 žlica Vegete
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Vegeta univerzalna

Bijelo brašno oštro (TIP 400)

 
Vegeta univerzalna

Crni papar mljeveni

Vegeta univerzalna
1234
Priprema
1.
Narezane odreske potucite batom za meso i pospite Vegetom.
2.
Na polovicu svakog odreska stavite ploške prešane šunke i sira. Odreske preklopite, a krajeve pričvrstite čačkalicama.
3.
Ovako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice.
4.
Odreske pecite na zagrijanom ulju sa svake strane oko 5 minuta.
5.
Za prilog, rižu skuhajte, ali ne do kraja, i ocijedite.
6.
Na maslacu popecite nasjeckani luk, a zatim pirjajte podlijevajući vodom dok luk ne omekša.
7.
Dodajte grašak, pola količine Vegete i oko 100 ml tople vode. Kuhajte dok grašak ne omekša.
8.
Na kraju umiješajte rižu, pospite preostalom Vegetom i dodajte još 100 ml tople vode. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta.
Posluživanje
Rizi-bizi popaprite i poslužite kao prilog uz zagrebački odrezak.
Savjet
Nadjevene odreske možete dobro potući batom za meso. U tom ih slučaju ne morate pričvrstiti čačkalicama.

Постави коментар