KAČKAVALJ ŠTANGLE




Štanglice su jednostavne za pravljenje, bogate ukusom, idealne za grickanje uz čašu jogurta
SASTOJCI
250 gr putera
250 gr rendanog kačkavalja
1 jaje
1 kesica praška za pecivo


 

1/2 čaše (1 dl) mleka
malo soli
500 gr brašna
+ jaje za premazivanje, susam, kim...


 

PRIPREMA
1. Dobro umutiti puter dodati kačkavalj, jaje i mleko (pazi, malo prska kad se muti). Prašak za pecivo, brašno i so izmešati  i sve zamesiti. Ako je retko, tj lepljivo, dodati jos brasna.

2. Testo razvući oklagijom po dasci posutoj sa malo brašna na 1cm debljine, po želji premazati mućenim jajetom i posuti kimom ili susamom.

3. Iseći na štanglice i peći na 200°C petnaestak minuta ili sve dok štanglice lepo ne porumene.

Posluživanje
Imala sam ćurekot, pa sam njime posula štanglice :)

Izvor: coolinarika.com

Постави коментар