Jednostavan kokos tart koji se nepeče...
Sastojci
Kora: 100gr mlevenog keksa
150gr ovsenih pahuljica
60gr šećera u prahu
100gr margarina
Fil: 1 lit mleka
120gr pudinga od vanile
30gr gustina
250gr šećera
100gr kokosa
150gr margarina
Priprema
1.
Ovsene pahuljice malo propržiti u tiganju da blago porumene. Zatim ugrubo samleti u blenderu (slika 1)
2.
Kora: Margarin otopiti i pomešati sa keksom, šećerom i pahuljicama. Koristila sam kalup sa odvojenim dnom, vrlo je praktičan i može se naći po povoljnim cenama (slika 2). Smesu staviti u kalup i dobro je izravnati (slika 3)
3.
Fil: Odvojiti malo mleka, a ostatak zakuvati. U odvojeno mleko staviti vanil puding, gustin i šećer. Kad mleko prokuva dodati smesu i mešati dok se ne zgusne. Zatim dodati kokos, dobro promešati i ostaviti da se ohladi.
Kad se fil ohladio dodati umućen margarin.
4.
Fil staviti preko kore, izravnati i posuti sa kokosom (slika 4)
www.coolinarika.com
Постави коментар