SAVSEN DESERT NA BRZINU NEMA PECENJA




Početna ideja su bile Jaffa kuglice, ali mi se ukus nije dopao pa sam smesu malo "obogatila" sastojcima.
Sastojci
300 gr mlevenog keksa
5-6 kašika kakaa
150 ml gaziranog soka od narandže
1 kesica vanilin šećera
2 kašike džema od kajsije
1 kašika meda



100 gr čokolade (za mešanje)
1 narendana kora narandže
100 gr žele bombona
10-ak kapi ruma
ZA GLAZURU
200 gr tamne čokolade
100 gr bele čokolade

Priprema
1.
Mleveni keks pomešati sa kakaom i preliti sokom od narandze (ja sam koristila Fantu). Umesiti, dodati dzem, med, vanilin šećer, rastopljenu čokoladu, seckane žele bombone, rum i narendanu koru narandže. Umesiti dobro da se smesa sjedini, ostaviti da se stegne oko 30 minuta u frižideru i oblikovati štapiće.
2.



ZA GLAZURU: Rastopiti tamnu čokoladu na pari i preliti štapiće. Dok se čokolada na štapićima ne stegne prošarati topljenom belom čokoladom i provući čačkalicama kako biste dobili ovakve šare.
3.
*od ove smese sam napravila 70-ak štapića.

Постави коментар