USKRSNA JAJA, PO RECEPTU MOJE MAME. ukus fantastican :)
in
Slatko
- on 01:15
- No comments
Sastojci
za testo
1 kašika masnoće za podmazivanje
2 jajeta
2-3 kašike mlake vode
100 g šećera
75 g brašna
50 g gustina
1 kašičica praška za pecivo
za krem
2 jajeta
125 g šećera
150 g maslaca
50 g kokosovog brašna
100 g mlevenog lešnika
4 kašike ruma
malo ulja za podmazivanje kašike
200 g kandiranog voća za dekoraciju
Priprema
1.
Pleh podmazati, obložiti papirom za pečenje, pa i njega malo podmazati.
2.
Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca ostaviti u frižideru.
3.
Žumanca umutiti sa mlakom vodom, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se sav ne otopi.
4.
Pomešati brašno i prašak za pecivo.
5.
Penasto umutiti belanca, sastaviti ih sa umućenim žumancima pa dodavati postepeno mešavnu brašna.
6.
Umućeno testo peći na 200°C, ne više od 15 minuta, da testo dobije zlatno smeđu boju.
7.
Pečeno testo ohladiti i izmrviti ili sitno iseckati.
8.
Za krem umutiti jaja i šećer i skuvati da se zgusne.
Ohladiti.
9.
Umutiti maslac i kokosovo brašno, dodati mlevene lešnike i sjediniti sa ohađenim kremom.
10.
Usitnjeti biskvit umešeti u krem, po ukusu dodati rum, dobro izmešati da se sve lepo sjedini i ohladiti.
11.
Poklopac okrenuti naopačke i staviti na sud u kojem vri voda.
Na zagrejani poklopac stavljati polutke jaja, koje se prave modlom ili kašikom koja je prethodno premazana uljem.
Kada se površina koja dodiruje poklopac zagreje, sastavljati po dve polutke, pa formirana jaja staviti na hlađenje da se stegnu.
12.
Na kraju ohlađena jaja ukrasiti otopljenom čokoladom, šećernim prelivom, kandiranim voćem...
coolinarika.com
Постави коментар