OMILJENI DORUČAK MALIŠANIMA A MOŽE POSLUŽITI I KAO UŽINA : TROUGLOVI SA SIROM




Sastojci
Potrebno je:
    500 g gotovih kora za pitu
    malo ulja
  Za fil:


   
500 g sitnog sira
    2 jajeta
    1 čaša jogurta
    ako je potrebno posoliti

Priprema
1
Kore razdvojiti jednu od druge, i po dve pripremiti za filovanje. Pripremiti mešavinu vode i ulja i prvu koru poprskati.
2
Staviti preko nje drugu koru. Sir pomešati sa jajima i jogurtom (ako sir nije slan dodati malo soli). Pripremljenim filom filovati koru.
3



Filovane kore presaviti tako da dobijete široku traku. Nemojte urolati.
4
Dobijenu traku savijte od ćoška prema unutrašnjem delu i nastavite savijati dok ne dobijete trougao.
5
Postupak ponoviti sa preostalim korama dok se sav materijal ne utroši. Pre pečenja premažite trouglove sa mešavinom vode i ulja. Trouglove ređajte u namazanu tepsiju i peći oko 20 minuta na 250 stepeni.

Постави коментар