Želite ravan stomak, bujnu kosu i ljepše nokte? Vrijeme je da upoznate ČUDESNO ulje

kokos-flickr


Njegovo visočanstvo – kokosovo ulje. Smatra se za jednu od najljekovitijih namirnica koja sastoji od čak 90 odsto zasićenih masnih kiselina, određenih derivata masnih kiselina, masnih alkohola, polifenola koji su zaslužni za specifičan miris i ukus, vitamina (E, K) i minerala.

kokos-flickr

Aroma i miris će vas momentalno osvojiti

Kako podnosi visoke temperature (do 180 stepeni) možete ga koristiti i u priprmei raznih jela i kolača. A ukoliko još niste probali čuvenu „bulletproof” kafu, predlažemo vam da to učinite.

JAČA IMUNITET



Laurinska kiselina je odlična saveznica u borbi protiv virusa, bakerija i gljivica. Pomaže u izgradnji i jačanju imunog sistema, ali prema jednoj studiji uništava i ćelije raka.

POBOLJŠAVA VARENJE

Kokosovo ulje bi naročito trebalo da konzumiraju osobe sa digestivnim problemima. Ujutru na prazan stomak popijte čašu mlake vode, a zatim pojedite kašičicu kokosovog ulja. Vašem stomaku će prijati, a vi ćete vrlo brzo primjetiti rezultate. Takođe, kokosovo ulje vrlo uspješno pomaže izbacivanju kandide i parazita iz organizma.

POMAŽE PRI MRŠAVLJENJU

Kokosovo ulje pomaže topljenju masnih naslaga, posebno kada je u pitanju stomačna regija.

REDUKUJE APETIT

Jedna od najboljih strana čudesnog kokosovog ulja je to što redukuje apetit. Takođe, masne kiseline iz kokosovog ulja ubrzavaju metabolizam i regulišu šećer u krvi.

OBOGATITE UKUS

Kokosovo ulje podnosi visoke temperature, tako da ga možete koristiti pri spremanju jela, kao sastojak frosting za kolače, preliva za salatu ili kao dodatak desertima.

Izvor: zena.blic.rs

Постави коментар