TIRAMISU TORTA…OBRADUJTE NEPCE HARMONIJOM SLATKIH UKUSA –




SASTOJCI
250 g šećera
250 ml slatke pavlake
3 jajeta
250 g brašna

1 kašičica praška za pecivo
par kapi ekstrakta vanile
1 instant espreso
1 kg maskarpone sira
250 ml slatke pavlake
5 kašika šećera u prahu
kakao



PRIPREMA
1. Jaja penasto umutiti sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, ekstrakt vanile i slatku pavlaku, pa sve dobro sjediniti laganim pokretima.

2. Sipati u nauljen i brašnom posut kalup za torte,pa peći u ugrejanoj rerni na 160ºC oko 50 minuta.

3. Izvaditi iz pećnice, ostaviti da se potpuno ohladi na rešetkastoj površini i horizontalno preseći na tri dela.

4. Maskarpone umutiti sa šećerom u prahu, da se dobije fina kremasta masa. Slatku pavlaku umutiti, pa dodati u pripremljen sir i promešati da se dobroo sjedini.

5. Biskvit natopiti sa pripremljenim espresom, premazati trećinom krema, pa isti postupak ponoviti sa ostatkom materijala.

6. Tortu premazati umućenom kremom sa svih strana, dekorisati po želji i posuti kakaom.

7. Ostaviti da se dobro ohladi pa poslužiti.

PREVIOUS ARTICLE

Постави коментар