ROLOVANA PILETINA NA NAŠ NAČIN...




Kada ih vidite na slici odma ćete se baciti na posao i priredite sebi i svojoj porodici piletinu na ovaj način.
Mi vam donosimo recept i kako da napravite a potrebno vam je:
Komad bijelog mesa
200 gr šunke
200 gr sira
Sastojci za bešamel:


  4 kašićice brašna i ulja
Mlijeka 0,5 l
Začini: peršunov list,so,muškantni oraščić i 2 velike kašike vrhnja (kiselog).

PRIPREMA:
Bijelo meso (naravno bez kostiju) isjecite na tanke kriškte ( kao na slici).
Redom idite i stavite sir,šunku i na kraju piletinu.
Sve to lagano i pažljivo zarolajte i redajte u vatrostalnu posudu.
Priprema za bešamel:


  Na ulju propržite 4 kašike brašna. Dodajite mlijeko postepeno tako da vam sos bude gust,zatim dodajte potrebne začine,a onda istresite 2 kašike vrhnja.
Sve to dobro izmješajte. Bešamel jednostavno prelijte preko rolnica i pecite 30 minuta na 200 stepeni.
Kada izvadite sve to dobro ohladite i poslužite.Ukoliko volite pravo posluživanje napravite crvenu rižu.
MMM ukusno zar ne ?

Постави коментар