OPROSTITE SE OD BOLOVA ZA VREME CIKLUSA: 9 neverovatno lakih i efikasnih saveta za bezbolan ciklus




Sigurni smo da je prvo na šta pomislite kada čujete reč “ciklus” – nepodnošljivi bolovi. Ovo se dešava svakoj ženi na svetu. Međutim, celodnevno ležanje i analgetici nisu jedini način da se rešite bolova…
Otkrijte na koje sve načine možete ublažiti bolove ili ih se čak potpuno rešiti!

1. Pijte što više vode
Voda će vam pomoći da izbegnete naduvenost za vreme ciklusa. Mlaka i topla voda će takođe ubrzati cirkulaciju i ublažiti grčeve i bolove u mišićima. Popijte između 8–10 čaša vode.
2. Unesite dovoljno kalcijuma
Jedite hranu bogatu kalcijumom. Kalcijum pomaže u ublažavanju grčeva u stomaku.
3. Jedite zdravu hranu
Izbegavajte brzu hranu i umesto toga jedite što više zelenog povrća, voća, ribe, jaja, cimeta i đumbira. Izbegavajte veštačke šećere i jedite hranu bogatu prirodnim šećerima, kao što su, na primer, jagode.

4. Izbegavajte hranu koja izaziva nadimanje
Izbegavajte masnu i zrnastu hranu, kao i gazirana pića.
5. Smanjite unos kofeina
Na ovaj način će mišići biti opušteniji i grčevi u stomaku će biti manje bolni. Čaj je mnogo bolja opcija od kafe, a najbolje bi bilo da pijete čajeve koji u sebi uopšte ne sadrže kofein, kao što je čaj od đumbira. Kofein takođe dovodi do dehidracije, pa će vaše telo zadržavati više vode i bićete naduveniji.
6. Uzimajte dovoljno vitamina D
Vitamin D utiče na smanjenje bolova u stomaku. Možete ga uneti u obliku tableta, kao dodatak ishrani, ali i kroz namirnice kao što su losos, tunjevina, sok od pomorandže, sojino mleko, žitarice, sir…
7. Radite lagane vežbe

8. Zagrejte stomak
U plastičnu flašu ili termos sipajte toplu vodu i držite je na stomaku – garantujemo vam da će se bolovi smanjiti za samo nekoliko minuta!
9. Istuširajte se toplom vodom
Ovo će umanjiti bolove i pomoći vam da se opustite.
www.fokuzz.com

Постави коментар