KUGLOF




Sastojci

150 g omekšalog veganskog margarina
250 g smeđeg šećera
1 vanilin-šećer
4 žlice mljevenih lanenih sjemenki
12 žlica Prirodne izvorske vode Studena
1 prašak za pecivo
300 g brašna T-5502 dl + 3 žlice biljnog mlijeka
40 g kakaa

Priprema

1.
Pomiješati mljevene lanene sjemenke s 12 žlica vode i ostaviti da odstoje.
2.
Dok se lanene sjemenke natapaju, izmiksati omekšali margarin sa šećerom i vanilin-šećerom.
3.
Zatim dodati smjesu od lanenih sjemenki, 2 dl biljnog mlijeka, brašno i prašak za pecivo te sve sjediniti.4.
Masu podijeliti na dva jednaka dijela pa u jedan dio dodati kakao razmućen s 3 žlice biljnog mlijeka.
5.
Kalup za kuglof treba dobro podmazati pa pobrašniti, da se kolač ne bi zalijepio.
6.
Istodobno iz obje posude ulijevati smjese u kalup te u isto vrijeme okretati kalup.
7.
Peći 50 – 60 minuta na 180 – 200 °C. Ako kolač izvana gori, a iznutra je još sirov (ako se smjesa lijepi za čačkalicu, znači da nije pečen), prekriti kolač folijom do kraja pečenja.

http://www.coolinarika.com/

Постави коментар