Brzi složenac od piletine i gljiva




Veoma brzo, lagano i ukusno jelo (bez pretjerivanja)

SASTOJCI

500 gr pilećih fileta
1 kom krem juha od gljiva (ili šampinjona)
3 dl vrnja za kuhanje
2 dl mlijeka1 pakovanje (oko 400 gr) zamrznutih ili konzerviranih gljiva (šampinjona)
200 gr (a može i manje) žutog sira ( trapista)
začini biber, so, peršun, crvena paprika
1 česno bijelog luka

PRIPREMA

1. Pileći file izrezati tako da dobijete ne predebele, ali ni pretanke kriške. Posoliti ih i popržiti na malo ulja u tavi.

2. Potom file poredati u vatrostalnu posudu, posuti sjeckanim peršunom, pobiberiti, ponželji dodati još malo soli i crvene paprike i česno bijelog luka ( ili bijelog luka u prahu).

3. File prekriti gljivama pa zaliti umakom koji ste skuhali od vrhnja, mlijeka i guste (krem) juhe od gljiva (ili ako više volite od šampinjona). Po vrhu naribati sir i zapeći 30-40 minuta na 180 stepeni.

Posluživanje

Jelo možete poslužiti uz različite vrste povrća, odlično se slaže uz mladi luk i cherry paradajz. Narezano na kocke i lijepo servirano oduševit će i najkonzervativnioje goste :D garantovano !

Izvor: coolinarika.com

Постави коментар