BRŽI I UKUSNI RUČAK NISTE PROBALI: PILEĆA PRSA U FINOM UMAKU



Još jedan brzinski recept iz časopisa"Hrana i vino"...Jednostavno a fino,za ručak na brzinu...uz prilog po želji....!

Sastojci:

    50 dag pilećih prsa
    200 ml
    vrhnja za kuhanje(ili kiseloga)
    1 v.ž senfa5 dag maslaca
    1 v.ž mješavine začina(vegeta...)
    sol,papar
    15 dag šampinjona

Priprema: 


Piletinu narežemo na tanke komade i kuhamo 15-tak minuta u zavreloj posoljenoj vodi.Skuhano meso narežemo na tanke duguljaste komade.Na rastopljenom maslacu pržimo šampinjone narezane na tanke listove.
Kada se proprže dodamo mješavinu začina,kuhanu piletinu pa sve zapržimo.Dodamo vrhnje i senf. Kratko prokuhamo ,pa maknemo s vatre.Poslužimo uz prilog i salatu po želji.

Постави коментар